Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


túlnépesedés

2011.01.14

Nem szeretem a politikát, egy mesterkélt, előre eltervezett dolognak tartom, ahol valójában az általunk választott képviselők, elnökök is csak bábok. Honlapomon sem foglalkozok politikai kérdésekkel, és ezentúl sem áll szándékomban, e cikkemet mégis Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnökünk tervezett adózási rendszerével kezdeném.

"...Minden alacsony és közepes keresetű rosszabbul járhat jövőre, ha nincs gyermek a családban; havi bruttó 290 ezer forinttól kezdődően viszont náluk is erőteljesen javulni kezd a nettó összeg. A családosokat jutalmazni fogja az adórendszer. Két gyermek esetében már a minimálbért keresők is jobban járnak jövőre..."  olvashatjuk a 2010-ben bejelentett tervekben.

Eljutottunk odáig, hogy már a politika is beleszól a szaporodásba, jutalmazzák azt, aki sok gyereket bevállal (gyakorlatilag a kisebbség ez a kategória), míg rosszabbul jár, aki nem hoz utódot a világra. (statisztikai adatokkal alátámasztott tény, hogy az érettségizett vagy egyetemi végzettséggel rendelkező emberek nem nemzenek gyermeket, vagy maximum 1-et, szemben a kisebbséggel, ahol 6-8 gyermek is belefér..)

Persze a vezetőknek érdek törvényekkel is beleszólni a szaporodásba, már annyi legyártott és eladhatatlan kütyü van a világon, hogy szükség van a fogyasztói társadalom (és az adófizető polgárok) gyarapítására. Azt persze nem veszik figyelembe, hogy ezzel népcsoportok fognak eltűnni, míg mások átveszik a hatalmat, és persze a TELJES EMBERI FAJ is veszélyeztetve van a túlnépesedés miatt.

Az átgondolatlan "szaporodás" következményei:

- már jelen pillanatban is annyian vagyunk a Földön (kb. 5,8 milliárdan, mely évente 90 millió fővel gyarapszik), ami gyakorlatilag eltarthatatlan. Körülbelül 6 Föld bolygóra lenne szükség ahhoz, hogy ennyi embert képes legyen ellátni.

- a születések számát igenis szabályozni kellene megfelelő törvényekkel, mert míg a kisebbség és a fejletlen országok lakói vagy "vallásukra" hivatkozva, vagy önszántukon kívül, vagy fiú utód reményében 6-8 gyermeket is nemzenek (az arab kultúrában nem ritka a 20 gyermek egyetlen apától!!), addig a fejlődő népek nemzetei alig, vagy csak nagyon kevés utódot hoznak világra. Ez a Föld elbutulásához, népcsoportok eltűnéséhez fog vezetni. (köztük a magyar nép eltűnéséhez is)

- már így is túl nagy területeket vett el az ember a természettől, erdőket irtunk ki, hogy felszántsuk, megműveljük, gyakorlatilag beszennyeztük már az összes folyót, tengert, óceánt, lassan kihalásztuk az összes halat, percenként egy focipályányi esőerdőt vágunk ki, és naponta több tíz faj tűnik el végleg a Föld élővilágából, természetesen nem magától..

- a túlnépesedés okozza a globális felmelegedést, eróziót, a járványokat, az óriási szeméthalmokat, az erőszakot, konfliktusok kialakulását, etnikai háborúkat, munkanélküliséget, az éhezést. Mégis szaporodásra buzdítanak.

- egy észak-amerikai családban átlag 2,1 gyermek születik, de ők a pazarló életmód miatt annyi energiát használnak és hulladékot termelnek, mint 4,2 európai, 13 kínai vagy 168 bangladesi gyermek!! 

- évente 15 millió gyermek hal éhen vagy az élelemhiány miatt kialakuló betegségben.

- ha csökkenne a népszaporulat, orvosolható lenne Dél szegénysége, persze ehhez vissza kéne vennie Északnak a pazarlásból.

- ha a születések száma csökkenni kezd most, az csak 70 év múlva lesz érzékelhető a Föld lakosainak számában!!

Ezen indokok mellett én még azon is elgondolkodnék, ha gyermekvállalásra gondolnék, hogy vajon születendő gyermekem milyen világban fog felnőni, lesz e esélye egyáltalán az életbenmaradásra, mert hogy ez a világ nem folytatható súlyos következmények nélkül, az nem kérdés.

Tény, hogy a politikusok mostani családsegítő terve mögött az is ott van, hogy a fejlett országokban, köztük Magyarországon is, öregedő korfa a jellemző, köszönhetően a jelenlegi életvitelnek, és a fejlett orvostudománynak. Ez viszont a nyugdíjrendszer szétesését hozza magával (ezt jelenleg is tapasztalhatjuk), nem lesz, aki eltartsa majd az időseket. Én azt gondolom ez mégsem megoldható azzal, hogy gyermekek születésére buzdítsuk a népet. Sőt! A "szaporodást" igenis szigorúan, törvények által kellene szabályozni..

                       

 

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.