Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010 augusztus

2010.09.01

Természeti katasztrófák menüpont alatt eddig egy bejegyzést készítettem az első félévet összefoglalva. Nem gondoltam, hogy lassan sorozat lesz belőle, és már nem féléves, hanem havi intervallumban. Ezek is az ezer sebből vérző Föld segélykiáltásai, mégsem akarja meghallani senki..

Augusztus.. a nyár talán legszebb hónapja. Sok gyümölcs szüretelhető, a kertekben, az erdőben minden növény a csúcsformájában van, hogy aztán átváltson őszi ruhájára, de előtte még megmutassa teljes pompáját. Az állóvizek már felmelegedtek, sok ember felhőtlenül élvezheti, lubickolhat benne. A gyermekek még kiélvezhetik a vakáció utolsó hónapját, hogy aztán kicsit izgulva szeptemberben visszaüljenek az iskolapadba.

Ez a hónap nem mindenkinek sikerült ilyen szépre és nyugodtra.

Kezdjük hazánkkal:

- két földrengés is volt augusztusban Magyarországon. Az egyik aug. 14.-én Borsodban, ez 2,5-ös erősségű, a másik aug. 17.-én Baranyában, mely 3,5-ös erősségű volt. Szerencsére azon kívül, hogy mindkét helyen érezhető volt a dolog, nem történt személyi sérülés, vagy káresemény.

- a földrengéssekkel szinte egyszerre három tornádó is lecsapott hazánkra. Mezőkövesd, Diósjenő és Hidasnémeti volt az áldozat. Sajnos itt már nem úszhatták meg a károkat.

  

foto: www.idokep.hu

 Egy durvább "jel" az oroszországi:

Az ország nyugati felén eddig nem látott tűzvész tombol, míg a keleti felén a monszunidőszakban több mint 1 méter eső esett egyetlen nap alatt.

Az áradásokban több, mint 30.000 ember maradt ivóvíz és áram nélkül, míg a tűzvész miatt a légszennyezettség a megengedett szint többszöröse, a látótávolság sok helyen nulla, több, mint 7000 helyen pusztít a tűz egyszerre, és rengeteg család maradt fedél nélkül. A leégett erdőkkel együtt állatok ezrei is elpusztultak..

       

foto: index.hu

 Grönland:

300 négyzetméteres jéghegy szakadt le a szigetről, mely egyértelmű jel a globális felmelegedésre. 50 éve nem volt erre példa..

                                undefined 

                                                     foto: origo.hu

AJÁNLÓ: http://ozonenetwork.hu/ozonenetwork/20100318-jeg-nelkuliek-lesznek-a-nyarak-az-eszakisarkon-2100ra.html

 India, Kína és Pakisztán is az elemek harcától szenved. Óriási mértékű árvizek és földcsuszamlások pusztítanak. Kínában egy 50.000 négyzetméternyi terület egyszerűen eltűnt, azaz tóvá változott..

 

Egy hanganyag a "hitetleneknek":

http://soundcloud.com/greenr-1/mi-okozza-az-utobbi-idok-termeszeti-csapasait-kossuth-radio 

 És a végére egy kép, mely remélek sokak agyába "beég":

  

Úgy gondolom, mivel az emberiség egyenlőre nem sok erőfeszítést tesz Földünk megmentéséért, szeptember végén újra találkozunk a következő összefoglalóval.. Remélem már nem kell sok, hogy felébredjenek, átlássanak a média varázsszavain, és rájöjjenek, ez nem élhető út, melyet járunk!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.